Hyreskedjan

Milwaukee lanserar NYTT HYDRAULISKT M18™ PRESSVERKTYG UTAN PRESSBACKAR

Publicerad: 30/4, 2020 av johan.klintemo@tti-emea.com

NYTT HYDRAULISKT M18™ PRESSVERKTYG UTAN PRESSBACKAR

Milwaukee Tool lanserar stolt ett nytt verktyg för pressning av kabelskor utan pressbackar. M18™ FORCE LOGIC™* pressverktyget använder banbrytande teknik som kallas Auto Distance Control.

Auto Distance Control känner av kabelskon vid kontakt och tillämpar exakt presskraft för storleken baserat på pressavståndet. Denna banbrytande teknik ger optimal kompression för varje enskild storlek med en enda pressning för diametrar på 10–300 mm2 och ett enhetligt pressningsresultat för alla storlekar.

”Det fina med denna teknik är att den verkar i det dolda. Allt görs samtidigt och omedelbart utan att användaren någonsin behöver stanna av, sakta ner, ändra inställningar eller förändra sättet de har använt pressverktyg utan pressbackar tidigare. Det är helt enkelt det enklaste sättet att pressa kabelskor”, säger Gustav Olsson.

Auto Distance Control använder en linjär avståndssensor och en linjärt kodad tryckkolv för att kontinuerligt mäta pressavståndet tillsammans med tryck. Tekniken gör det möjligt för verktyget att känna av kabelskon vid kontakt, mäta ytterdiametern, avgöra dess storlek och beräkna det slutliga pressavståndet. När målavståndet nås, verifierar verktyget att det har nått rätt tryck, tillämpar trycket på kabelskon och verifierar omedelbart genomförd pressning med en grön lysdiod. Verktyget registrerar och lagrar varje pressning för rapportgenerering med appen ONE-KEY™.

Med den lägsta vikten i sin klass och en kapacitet på upp till 300 mm2 har det hydrauliska M18™ FORCE LOGIC™ pressverktyget utan pressbackar en rak konstruktion och ett huvud som kan roteras 180grader för smidig inpassning. En helt innesluten snabbverkande hydraulpump ger den kraft som krävs för effektiv pressning i ett enda steg. Med ett M18™ REDLITHIUM™-ION 2,0 Ah-batteri levererar verktyget 90 pressningar per laddning. En batterikontrollfunktion förhindrar att användaren börjar pressa om batterikapacitet saknas så att endast full pressning kan genomföras varje gång.

Det nya hydrauliska M18™ FORCE LOGIC™ pressverktyget utan pressbackar är helt kompatibelt med det övriga M18™-sortimentet som nu omfattar fler än 165 elverktyg i samma batteriplattform.

Specifikationer

M18™ FORCE LOGIC™ hydrauliskt pressverktyg för kabelskor utan pressbackar (M18 HDCT-202C)

Pressintervall kabelskor på flexibel wire: 10 – 300 mm2

Pressningar per laddning (2,0 Ah): Upp till 90 pressningar

Vikt med batteri: 4,5 kg

Levereras med 2 x M18™ REDLITHIUM™-ION 2,0 Ah-batterier, M18™ och M12™ laddare och kitbox.

Vill du ha mer information om det hydrauliska M18™ FORCE LOGIC™ pressverktyget utan pressbackar kan du se demonstrationsfilmer på www.milwaukeetool.se

Kontakt:

Gustav Olsson

Trade Product Manager Nordic
gustav.olsson@tti-emea.com
+46 725 303050

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK