Hyreskedjan

Ny pumpserie lanseras av Grindex

Publicerad: 25/11, 2011

Marknaden för små pumpar blir mer konkurrensutsatt, främst på grund av att nya märken vill in på marknaden. Många har en låg initialkostnad som attraherar de kunder som frågar efter en pump för stunden.

Grindex har alltid uppfattas som ett premium märke med hög kvalitet och vår strategi är att behålla den positionen. I linje med vår strategi, introducerar Grindex tre nya enfas pumpar med tvåtums tryckanslutning.

Med lanseringen av de senaste Micro, Mini och Solidpumparna sätter Grindex ny standard på marknaden för tvåtums pumpar. Pumparna, som kan hantera 4, 6 och 7 liter per sekund och pumpa upp till 10, 16 och 12 meter, är de senaste Grindexpumparna som gått igenom en fullständig förnyelse.

"Utveckla pumpar är en viktig del av vårt arbete på Grindex", säger Håkan Lundin, gruppchef på Grindex. "En av anledningarna till att vi blivit så framgångsrika genom åren är för att vi alltid gör oss tillgängliga för våra kunder och vi lyssnar till deras behov. Mycket av pumparnas förnyelseprocess är en respons på vad kunderna berättat för oss", fortsätter han.

Alla pumparna har designats för att vara lätta, robusta och tåliga, vilket gör dem perfekta för användning i tuffa miljöer. Produktfördelar för förbättrad funktion inkluderar en luftventil som kyler motorn när pumpen går torr ("sörplar"), en water cut som förhindrar läckage genom strömkabeln, en termokontakt som skyddar motorn från överhettning, dubbla mekaniska tätningar i oljebad, vilket är grundläggande för en lång livslängd i tuffa applikationer, samt en gummisil/polyuretanpumphus som dämpar stötar. Mini och Solid är också utrustade med separat start och driftkondensator för att optimera startmomentet.

Pumparna är konstruerade för att service ska gå snabbt och enkelt, till exempel oljekontroll sker genom den externa oljepluggen och byte av elkabel eller kondensatorer sker genom det lätt avtagbara aluminiumlocket. Lock och bärhandtag är två separata delar som kan bytas var för sig. Dessutom finns servicesatser med enkla monteringsanvisningar för att göra underhållet ännu enklare och snabbare.

Pumparna har pumphjul och diffusor/pumphus i polyuretan som ger lång livslängd när de pumpar slitande partiklar. Detta tillsammans med luftventilen är särskilt viktigt då pumpar ofta står och "sörplar" i vatten som innehåller relativt slitande partiklar. Micro och Mini kan hantera partiklar upp till 5 mm och Solid upp till 38 millimeter.

  1. Luftventilen - Kyler motorn när pumpen körs torr
  2. Water cut - Förhindrar läckage genom kabeln
  3. Drift och start kondensator - Optimerar startmomentet (Mini och Solid)
  4. Överhettningsskydd - Skyddar motorn mot överhettning t ex vid torrkörning
  5. Dubbla mekaniska tätningar i oljebad - Lång livslängd i tuffa applikationer
  6. Extern oljeplugg – Enkelt att kontrollera oljan utan demontering av pumpen
  7. Pumphjul, diffusor och pumphus (Solid) i Polyuretan – Lång livslängd vid pumpning av slitande material
  8. Bottensil i gummi – Stöttålig vid tuff hantering

"Minipumpen har ersatt Macron", säger Lundin. "Och även om namnet antyder att pumpen är mindre än Macro så är det tvärtom. Mini har 20 procent bättre prestanda", fortsätter han.

"Vi tror att dessa pumpar är de bästa tillgängliga i sin klass", avslutar Lundin, "en åsikt som vi hoppas marknaden delar".

Grindex-teamet

Under 50 år har vi på Grindex specialiserat oss på konstruktion och produktion av elektriska dränkbara pumpar för professionella användare. Dessa slitstarka och pålitliga pumpar används i de mest krävande applikationerna runtom hela världen.

Vi har levererat över 300 000 pumpar till mer än 100 länder. Vi tillhandahåller pumpar för en mängd olika applikationer. Vårt produktprogram innehåller länspumpar, slampumpar, slurrypumpar och pumpar i rostfritt stål.

När du väljer en Grindexpump kan du lita på att kompetent personal finns till din hjälp. Våra experter hjälper till med allt du behöver, från detaljer som optimerar din pumpning till dimensionering av hela system för avvattning. Genom vårt nätverk av distributörer och servicecentras ger vi dig support — när du behöver den. Det är en del av vår service.

För mer information, besök gärna www.grindex.se

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK