Hyreskedjan

Två nya modeller av minidumpern Canycom

Publicerad: 26/11, 2019

Bengt Bergs Maskinservice har släppt två moderniserade modeller av Canycom minidumper i Sverige. Lanseringen sker samtidigt som marknadsföringen taggas upp för att fler svenska användare ska upptäcka den smidiga dumpern.

 

Det är Canycoms modell S120 och Canycom S300 som är nya. Båda kan nu levereras med svenskmonterad, självlastande skopa. De har flaken monterade på svängkrans, vilket gör att de kan svängas och tippa i 180 graders vinkel.

 

Uppgraderingen av de två modellerna ser ut så här:

Modellen S120 ersätter den tidigare modellen S100 och lastkapaciteten är nu 20 procent högre, 1,2 ton. Förarplatsen har förbättrats med större utrymme framför förarstolen. Maskinen har enkelt fällbar ROPS-båge och fått egen spak för lastarskopan, när sådan är monterad. Arbetsbelysningen med LED-lampor har fått bättre placering. Maskinens design är också förbättrad.

 

Canycom S300 ersätter sin föregångare S25A och är den största dumpermodellen med lastkapacitet på 3 ton. Maskinen har en ny Kubotamotor på 46 hästkrafter, som har partikelfilter och är miljögodkänd enligt Steg 5. Maskinbredden är 15 centimeter smalare (1620 mm) än sin föregångare. Rotorljus på taket och LED-belysning både fram och bak är standard. Förarstolen är roterbar 180 grader utan att man behöver ändra stolens inställning.

 

Både S120 och S300 kan levereras med självlastande skopa, som är konstruerad i Sverige. Skopans rörelse i höjdled medger fem centimeters undergrävning, vilket underlättar perfekt lastning utan att material lämnas kvar på backen. Vid behov kan skopan monteras av och placeras då i en medtagbar ställning. Lastarskopan till Canycom S300 kan dessutom användas som en förlängning av själva flaket, vid exempelvis tippning ner i schakt eller vid husvägg.

 

Canycoms dumprar byggs i Japan och är kända för sin robusta konstruktion. Så till exempel har de Hardoxstål i flaken och hela chassikonstruktionen är i stål. Plastdetaljer lyser alltså med sin frånvaro – allt är robust och tåligt.

Minidumprarna säljs i Sverige av Bengt Bergs Maskinservice AB i Partille utanför Göteborg, som har agenturen och sålt Canycom ända sedan 1986. För närvarande levereras ett 40-tal minidumpers varje år till kunder över hela landet. Flertalet säljs till uthyrningsföretag, men även enskilda entreprenörer har upptäckt hur användbara dumprarna är och därför satsat på att äga sina egna maskiner.

 

– Vi går på offensiven nu för att sälja fler minidumprar. De här maskinerna är smidiga, driftsäkra, skonsamma och enkla att köra. En perfekt arbetsmaskin för entreprenörer, säger Martin Svensson, säljare hos Bengt Bergs Maskinservice AB.

 

 

FAKTA BENGT BERGS MASKINSERVICE AB:

Bengt Bergs Maskinservice AB (BBM) säljer och servar maskiner för entreprenad, samt skötsel- och underhållssektorn. BBM importerar och säljer Canycom, Ausa, Wille och Icefighter Lakespridare. Vi är även återförsäljare för ett par grönytemaskiner som Walker, Pellenc och Heatweed. Vi tillhandahåller även reservdelar och service. Våra kunder är entreprenadföretag, maskinuthyrare, kommuner, bostadsbolag och kyrkogårdsförvaltningar.

Bengt Bergs Maskinservice AB har huvudanläggning med verkstad, reservdelslager och kontor i Partille strax utanför Göteborg.

Läs mer på www.bbm.se

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK