Hyreskedjan
MXF DCD150-1

MXF DCD150-1

VÄRLDSNYHET - BATTERIDRIVEN MX FUEL™ 150 MM DIAMANTBORRMASKIN

Publicerad: 12/6, 2020 av johan.klintemo@tti-emea.com

VÄRLDSNYHET - BATTERIDRIVEN MX FUEL™ 150 MM DIAMANTBORRMASKIN

Milwaukee Tool lanserar en ny batteridriven lösning som underlättar håltagning – MX FUEL™ 150 mm diamantborrmaskin. Slipp sladdar, bensin och avgaser.

DIAMANTBORRMASKINEN ingår i DET NYA MX FUEL™-Verktygssystemet och ger säkrare handhållen håltagning och kraft nog att borra hål upp till 152 mm i armerad betong. Den första batteridrivna lösningen i sitt slag kan användas utan nätström vilket gör den till den smidigaste kärnborrlösningen där användaren slipper sladdar och risken att lösa ut SÄKRINGAR.

Verktygssystemet MX FUEL™ är ett banbrytande batteridrivet system som revolutionerar marknaden för byggmaskiner genom att leverera prestanda, drifttid och hållbarhet som efterfrågas av yrkesanvändare – utan riskerna förknippade med utsläpp, buller, vibrationer och utan den frustration som upplevs i samband med underhåll av bensindrivna verktyg. Varje enskild lösning i MX FUEL™-systemet övervinner de hinder som förknippas med bensin- och nätdrivna verktyg och bygger på ett fullständigt kompatibelt system som använder samma batteri.

”Håltagning med en kärnborrmaskin är ett arbetsmoment som de flesta yrkesanvändare avskyr – många proffs som vi talade med kände till fall där användaren drabbats av kast vid kärvning eller överbelastning när man pressat för hårt mot verktyget”, säger Henrik Nielsen, Product Manager för Milwaukee Tool.

”Vårt mål var att eliminera dessa problem och leverera en lösning som inte bara är säker och problemfri utan även skulle vara tillräckligt kraftfull för att kunna utföra arbetsuppgiften”, säger Henrik Nielsen.

En patenterad slirkoppling och andra generationens AUTOSTOP™-teknik ger tryggare borrning. Detta ger användaren maximal kontroll och minskar kast vid eventuell kärvning.

Med kraften att borra hål upp till 152 mm i armerad betong – ett extremt krävande arbetsmoment – gör den här batteridrivna lösningen inte avkall på prestanda. Den tid som man tidigare spenderade på att leta strömkälla eller återställa säkringar kan man nu istället använda till att få jobbet gjort.

Funktioner som en tryckindikator hjälper användaren optimera borrningshastigheten medan ett LED-vattenpass hjälper till att bibehålla precisionen. Oavsett om MX FUEL™ diamantborren används handhållen (MXF DCD150-601) eller monterad på stativ (MXF DCD150-601 Kit) erbjuds stor flexibilitet för smidig borrning överallt.

Ytterligare en fördel är ONE-KEY™ som gör det möjligt att spåra diamantborren och få varningsmeddelanden, fullständig inventariehantering och branschledande smart maskinteknik för att skydda användarens investering.

Framtidens byggarbetsplats är batteridriven, se film här!

Specifikationer

MX FUEL™ 150 mm diamantborr

Verktygsfäste: 1 ¼” UNC + ½” G

Obelastad hastighet: 0–800 / 0–1600 RPM

Borrkapacitet i betong:
1:a/ 2:a växel: 76–152/ 25–76 mm

Vikt med batteri: 12,4 kg

Knappaktivering: Ja

Våt/torr: Ja

ONE-KEY™-kompatibel: Ja

Levereras med 1 x MX FUEL™ REDLITHIUM™ XC406-batteri, MXF C laddare, sidohandtag, avtryckarlås och MXF DR255TV borrstativ.

Finns även utan stativ: MXF DCD150-601C

Tillbehör

MX FUEL™ premium diamantborrstativ (MXF DR255TV)
Lämpligt för borrning upp till Ø250 mm. Inbyggd vakuumbottenplatta möjliggör vakuumbaserad eller traditionell förankring av stativet. Utrustat med 60 mm universalsnabbfäste för motor. Levereras med förankringssats för betong.

MX FUEL™ Thin Kerf diamantborrar för våtborrning
Lämpliga för armerad betong med 10 mm lasersvetsade segment för oslagbar livslängd

Se det kompletta utbudet på www.milwaukeetool.se

 

Vill du ha mer information om MX FUEL™ diamantborren kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen.

Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar.

Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

 

Trade Product Manager Milwaukee

Henrik Nielsen

henrik.nielsen@TTI-EMEA.com

(+45) 24 89 10 23

 

 

Se alla nyheter »

MXF DCD150-2

MXF DCD150-2

Kommentarer

Skriv en kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK