Hyreskedjan

Workshop om nytt uthyrningssystem

Publicerad: 22/11, 2016

På vårmötet i Visby beslutades det att vi skulle sondera terrängen efter datasystem för oss hyresmedlemmar. Kraven var att det skulle vara ett fullgott uthyrningssystem med en modern plattform, tekniska lösningar och en framtidsvision.

Som första steg tog vi fram en kravspecifikation, se bilaga 1. Sedan fortsatte arbetet med att identifiera vilka system som finns på marknaden. Kravspecifikationen skickades ut till 10 st företag. Av de svarande företagen skattades deras svar och de fyra företag som uppfyllde kravspecifikationen bäst gick vidare.

Fördelen med att vi går samman för att ta fram ett uthyrningssystem är att ju fler vi är desto större chans har vi att påverka systemet, pressa prisbilden och dela på kostnaden för de anpassningar som krävs. Vi hoppas verkligen att många av er inser fördelarna med att vi går samman. Det finns inget köptvång utan i första hand handlar det om att se på de fyra utvalda programmen och bilda sig en uppfattning om uthyrningssystemens funktioner, användar vänlighet och tekniska lösningar. Kanske vi får lite nya visioner och idéer på hur vi skulle kunna jobba i framtiden.

Tanken är nu att bjuda in dessa fyra företag till en workshop i närheten till Stockholm den 7-8 februari. Varje företag får en halv dag att presentera sitt program för oss. Men för att vi ska bjuda in till workshopen krävs att minst 15 företag anmäler sitt intresse för att deltaga (OBS! anmälan är bindande och man kan inte anmäla sig efter sista anmälningsdagen) Om intresset inte finns bland er medlemmar kommer inte Hyreskedjan att fortsätta arbeta med att ta fram ett gemensamt uthyrningssystem.

Vi behöver få ett svar på om ni är intresserade av att deltaga på workshopen senast den 2/12!

Deltagandet för workshopen är kostnadsfritt dock betalar ni för ev resa och logi. Vi tittar även på möjligheterna till en gemensam middag plus aktivitet för alla som deltar så kryssa för det om ni är intresserade vid anmälan. Hoppas vi ses i februari för att titta på ett gemensamt uthyrningssystem.

Bilaga 1 Kravspecifikation (12,9 MB)

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK